Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Stefania Prusaczyk z Myszyńca w Dzień Dobry TVN (wideo)

Robert Majkowski
Mikołaj Rey po raz kolejny wybrał się na Kurpie. Tym razem spotkał się ze Stefanią Prusaczyk z Myszyńca. Uczyła go robić żurek według tradycyjnej receptury i... doić krowę

Beż żurku nie ma Wielkanocy - czytam na stronie Dzień Dobry TVN - Z racji tego, nasz smakosz Mikołaj Rey, wybrał się w podróż, w poszukiwaniu perfekcyjnego smaku zupy przyrządzanej na zakwasie. Zawędrował aż do Myszyńca. Spotkał się tam ze Stefanią Prusaczyk, która specjalnie dla Dzień Dobry TVN przygotowała żurek według tradycyjnej receptury. W czym tkwi wyjątkowość zabielanej zupy? Jak rozpoznać dobry zakwas? Dlaczego żurek gotuje się na dwóch rodzajach kiełbas i czym go doprawić?

Program ze Stefanią Prusaczyk obejrzysz tutaj: Tradycyjny żur. Gdzie smakuje najlepiej?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na to.com.pl Tygodnik Ostrołęcki