Na gramy albo kilogramowy worek. Ile zapłacimy za suszone grzyby od zbieraczy?
Ile kosztuje 1 kg suszonych grzybów? Przydadzą się do zupy, pierogów i sosów. Suszone grzyby są znacznie droższe od tych świeżych, więc te na sprzedaż są...
Majonez i musztardę możesz zrobić sam. Zobacz tradycyjne przepisy prosto ze wsi
Sosów i dodatków używamy w kuchni na co dzień, jednak to w okresie świątecznym rośnie zainteresowanie typowo domowymi wyrobami. Skoro samodzielne lepimy...
I Ogólnopolski Konkurs Kulinarny w ZS CKR w Starym Lubiejewie. Zdjęcia
W konkursie wzięło udział 8 drużyn ze szkół woj. mazowieckiego i podlaskiego. Zadaniem uczniów było przygotowanie pierogów. Pierogi były nadziewane kaczką,...
Wyjątkowe śledzie na Wigilię. Zobacz 7 sprawdzonych przepisów
Śledzie w śmietanie, śledzie po kaszubsku czy sałatka śledziowa z jajkiem - to tylko niektóre z naszych propozycji na pyszne dania ze śledziem na Boże...
Polski przysmak uznany za najgorszy mięsny produkt świata! Niektórzy będą oburzeni
Polski salceson to najgorszy produkt mięsny na świecie. Tak przynajmniej wynika z nowego rankingu opublikowanego przez Taste Atlas, internetowy przewodnik...
Mrożenie grzybów krok po kroku, niektóre przechowasz nawet do roku
Grzybowy boom dobiega końca, powoli wkraczamy w zimową aurę. Choć gdzieniegdzie można jeszcze dostać świeże grzyby, trzeba umieć je obrabiać. Część szybko traci...
TOP 15 obiadów na listopad
Przepisy na obiad. Jeżeli nie macie pomysłu na jesienny obiad – podpowiadamy co ugotować w listopadzie. Gdy za oknem szaro i zimno – przygotujcie kolorowe...
Pierogi lub barszcz można przygotować wcześniej. Zamroź, a potem wyjmij na święta
Jak ułatwić sobie przygotowania do świąt Bożego Narodzenia? Mrożąc. Nawet najlepsze gospodynie zawczasu lepią pierogi, aby tuż przed Wigilią oszczędzić sobie...
Tyle młode pary zapłacą za gościa w 2024 r. Koszt wesela to coraz większy wydatek
Cena za talerzyk weselny rośnie z roku na rok. Jedzenie przestało tak bardzo drożeć, inflacja spowalnia, jednak inne koszty nadal są wysokie, choćby presja...
Król Karol III ma szczególny gust. Jest jedno danie, którego nie zje. Zobacz, co to
Opowieści o zwyczajach kulinarnych króla Karola III krążą jeszcze od czasów, gdy był księciem Walii. Jedno jest pewne, obecny król Anglii ma szczególne nawyki...
Mnóstwo grzybów w lasach! Sprawdź na mapie grzybów, gdzie rosną teraz borowiki
Rekordowy wysyp grzybów w lasach. Ciepły i wilgotny listopad to najlepsza pora na zbieranie grzybów. W lasach obrodziły teraz m.in. kanie, rydze, borowiki i...
Babka makowa, która podbije serca wszystkich łasuchów! Znika w okamgnieniu
Lubisz ciasto z makiem? Mam przepis na doskonałą babkę makową, którą pokochasz od pierwszego kęsa. To wilgotny, aromatyczny i rewelacyjny wypiek, który...
Jerozolima do zjedzenia. Książka równie smakowita, jak jej poprzedniczki w serii
To nie jest dobry moment – z uwagi na wojenną zawieruchę – by wyruszać w podróż do Jerozolimy, ale za to znakomity, by poznać to miasto dzięki książce, która...
Orzechy włoskie rozłupiesz bez dziadka do orzechów. Tak sprytnie obierzesz je w mig
Orzechy włoskie chętnie wykorzystujemy do przygotowania dań i deserów, szczególnie w okresie świątecznym. To również smaczna i zdrowa przekąska. Niestety...
Francuski hipermarket ostrzega przed swoim produktem. Może być groźny dla dzieci
Popularna sieć hipermarketów ostrzega przed jednym ze swoich produktów i podaje informację o wycofaniu go ze sprzedaży. Decyzja podyktowana jest troską o dobro...
Zaczynała od Miss Polonii, dziś prowadzi restaurację. Tak zmieniała się Ewa Wachowicz
Ewa Wachowicz to osobowość medialna, która znana jest Polkom i Polakom od niemal 30 lat. Zawsze uśmiechnięta prowadząca program „Ewa gotuje” jest powszechnie...
Mole spożywcze zanieczyszczają żywność. Co się stanie, kiedy niechcący je zjesz?
Mole spożywcze to nieproszeni goście, którzy często zadomowiają się na dłużej w naszych kuchniach. Kiedy tylko je zauważymy, powinniśmy działać! W innym...
Ten słynny majonez zmienia skład. Czy w tej wersji wam zasmakuje?
Jak poinformowała Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem”, na rynek trafiła właśnie pierwsza partia Majonezu Kieleckiego wyprodukowana zgodnie z nową recepturą. –...
Rekordowa produkcja oleju rzepakowego w Polsce. Ceny w sklepach spadły
W pierwszym półroczu br. tłocznie przerobiły o 107 tys. ton rzepaku więcej niż rok wcześniej. Po ubiegłorocznych, znacznych podwyżkach, a nawet problemach z...
Komu szkodzi jedzenie grzybów? Szczególnie narażone są dwie grupy
Zbieranie grzybów to jeden z naszych ulubionych „sportów narodowych”. Nie tylko chętnie szukamy ich w lasach, ale także ochoczo dusimy, marynujemy, suszymy i…...
Pyszne ciasto ze śliwkami i kruszonką - prosty przepis
Pyszne ciasto ze śliwkami - prosty i tradycyjny przepis. Jak zrobić puszyste ciasto ze śliwkami i kruszonką - tradycyjna receptura. Przełom lata i jesieni jest...
Chrupiący, w panierce, jak z KFC. Domowa odmiana światowego przeboju z fast foodów
Kurczak w panierce jak z KFC to rewelacyjne danie, któremu nie oprze się nawet największy niejadek. Taki domowy fast food jest pożywny i bardzo smaczny....
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano tydzień temu w kategorii Organizacja imprez
Dodano 3 tygodnie temu w kategorii Przeprowadzki
Dodano 3 miesiące temu w kategorii Pompy ciepła
Dodano 4 miesiące temu w kategorii Inspektoraty