Oto, jak COVID-19 zmienił organizmy naszych dzieci. Niepokojące dane
Pandemia COVID-19 w znaczący sposób wpłynęła na różne obszary naszego życia. Amerykańscy naukowcy postanowili sprawdzić, jak odbiła się na zdrowiu najmłodszych....
Wzmacnia odporność i walczy z zatruciem. Poznaj prosty przepis babci
Cierpisz z powodu PMS lub bolesnych miesiączek? A może dokucza ci niestrawność lub infekcja? Sięgnij po domową nalewkę z malin. To babciny sposób na zwalczenie...
Picie tego soku może być śmiertelnie niebezpieczne. Z jakimi lekami go nie łączyć?
Mówienie o soku, który może… zabić, nie jest sianiem paniki. Lekarze i instytucje medyczne ostrzegają przed sięganiem po grejpfruty, sok z nich i suplementy...
ROZMOWA
Jak uchronić dziecko przed zaburzeniami odżywiania? Psycholog: warto zacząć od siebie
Jedzenie potrafi dać wiele przyjemności i stać się okazją do integracji czy pretekstem do spędzania czasu z rodziną i znajomymi. Problem pojawia się wtedy, gdy...
Już jedna garść tych słodkich kuleczek pomaga obniżyć cholesterol!
Orzechy makadamia mają słodki, kremowy smak, ciekawy okrągły kształt piłeczki i skrywają w sobie mnóstwo odżywczych substancji. Choć są bardzo kaloryczne, to...
Rokitnik to superfood, jakich mało! Tak działają owoce nazywane złotem Syberii
Owoce rokitnika urzekają żywym, żółtopomarańczowym kolorem. Choć ich smak jest mniej zachwycający, bo kwaśny, na pewno można określić tak ich właściwości...
Na jelita, pasożyty i gorączkę. Zobacz, jak jeszcze działa piołun
Piołun jest ziołem o silnych właściwościach leczniczych. Pomaga w zaburzeniach trawienia, ułatwia pozbycie się pasożytów, zwalcza patogeny. Podstawowy składnik...
Nalewka z aronii na odporność i objawy grypy. Jak przygotować ją z mrożonych owoców?
Nalewka z aronii to naturalny środek, który pomaga wzmocnić odporność oraz łagodzić objawy przeziębienia i grypy, w tym gorączkę, kaszel i katar. Aroniówka to...
To warzywo to witaminowy rekordzista! Jedz na zdrowe oczy, serce i krew
Sezon na paprykę trwa w najlepsze. To czas, by jeść ją codziennie i przerabiać na przetwory. To warzywo należy bowiem do najzdrowszych, a teraz jest najbogatsze...
Zdrowe drugie śniadanie dla ucznia. Co przygotować?
Każdy rodzic chce, by jego dziecko miało dobre wyniki w szkole, prawidłowo się rozwijało i było zdrowe. Aby pomóc mu w tym również poza domem, warto zapewnić mu...
Magiczna przyprawa o cennych właściwościach. Ożywi smak i kolor twoich dań
Przyprawa sumak ma głęboki kolor i smak, który ożywi walory różnych dań. Tradycyjny dodatek w kuchni Bliskiego Wschodu to sproszkowane owoce nietoksycznej...
Witaminy na raka? Niekoniecznie! Te składniki zwiększają ryzyko zamiast go obniżać
Witaminy i związki mineralne mają chronić zdrowie, w tym zmniejszać ryzyko raka. W końcu ich niedobory sprzyjają chorobom. Niestety, wyższy poziom niezbędnych...
Który grzyb jest najzdrowszy? Zobacz właściwości tych spożywczych i leczniczych
Grzyby należą do najzdrowszych naturalnych produktów, a na dodatek odpornych na obróbkę kulinarną. Regularne jedzenie chroni mózg, zwalcza wirusy i działa...
Na dobry wzrok i jelita. Zobacz, dlaczego warto jeść kukurydzę
W sezonie na kukurydzę lubimy pogryzać ziarna z ugotowanej kolby lub grillować w całości i jeść z dodatkami. Cenne właściwości kukurydzy sprawiają, że warto...
Jakie grzyby można suszyć, a jakie marynować, mrozić i kisić? Zobacz przepisy
Przetwory z grzybów na zimę to inwestycja w zdrowie! Nawet suszone, mrożone, marynowane, a tym bardziej kiszone zachowują swoje unikatowe właściwości zdrowotne....
Dlaczego warto pić sok pomidorowy? Poznaj 6 powodów, dlatego to samo zdrowie
Pomidory najlepiej smakują latem. Są soczyste, wyraziste i aromatyczne. Warto korzystać z bogactwa sezonu i sięgać po nie teraz, kiedy są najsmaczniejsze....
Dieta bez mleka to nie problem! Zobacz zalety i wady różnych mleczek roślinnych
Mleko roślinne ma wielu zwolenników – nie tylko alergików i wegan. Nie brak też przeciwników, którzy szybko zniechęcili się do jego smaku. Tymczasem znalezienie...
Najbardziej trująca roślina roku 2023. Masz ją na co dzień w swojej kuchni!
W ogrodzie botanicznym w Hamburgu co rok wybierana jest najbardziej trująca roślina roku. Tegoroczny zwycięzca zabrał miejsce na podium ziemniakowi. Po raz...
Dieta matki chroni... jej wnuki? Zaskakujące wnioski naukowców!
Jedząc właściwe produkty, takie jak jabłka i niektóre zioła, kobiety będące w ciąży, mogą ochronić nie tylko mózgi swoich przyszłych dzieci, ale także i wnuków...
Prosty przepis na jesienną śliwowicę. Nawet nie wiesz, na ile schorzeń pomoże!
Nalewka ze śliwek, nazywana popularnie śliwowicą to leczniczy trunek polecany przy zaburzeniach trawienia, zaparciach czy pasożytach układu pokarmowego....
Girl dinner – najnowszy żywieniowy trend z TikToka. Czasem może być groźny!
Girl dinner w ciągu zaledwie kilku miesięcy stał się hasłem rozpoznawalnym na całym świecie. Jego twórczyni – tiktokerka Olivia Maher – nie mogła się spodziewać...
Rzadko je wykorzystujemy, a to błąd! Nie wyrzucaj tych owoców, a będziesz zdrowszy
Te małe żółte lub czerwone śliwki, które można spotkać przy wiejskich drogach czy w przydomowych ogródkach kojarzą się z dzieciństwem. Dojrzałe owoce nasze...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 2 dni temu w kategorii Przeprowadzki
Dodano 2 miesiące temu w kategorii Pompy ciepła
Dodano 3 miesiące temu w kategorii Inspektoraty
Dodano 3 miesiące temu w kategorii Inspektoraty