MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Fani delikatnego mięsa mogą postawić na kurczaka lub indyka....
fot. pixabay.com

Wędzone, parzone i surowe. Swojskie wędliny przygotujesz w kuchni

Drobiowa z szynkowara

Fani delikatnego mięsa mogą postawić na kurczaka lub indyka. Przygotowana wędlina sprawdzi się w wielu dietach, na kanapce albo w jadłospisie dzieci. Mięso bez skóry należy pokroić w kawałki, wymieszać z peklową solą, żelatyną, łyżką miodu i wybranymi przyprawami. Taka mieszanka musi poleżeć dobę w lodówce. Następnie uformowany zbity blok trafia do szynkowara. Czas parzenia mięsa to 2-3 godziny w zależności od wielkości.

Zobacz również

Świątek stawia bardziej na kontrolę niż na inspirację po trudnym meczu?

Świątek stawia bardziej na kontrolę niż na inspirację po trudnym meczu?

Jason Doyle przekazał fatalne wieści dla ZOOLeszcz GKM Grudziądz!

Jason Doyle przekazał fatalne wieści dla ZOOLeszcz GKM Grudziądz!

Polecamy

Jakie auta będą musiały posiadać od lata system monitoringu uwagi kierowcy?

Jakie auta będą musiały posiadać od lata system monitoringu uwagi kierowcy?

Zakaz sprzedaży „małpek”? Polacy są podzieleni

Zakaz sprzedaży „małpek”? Polacy są podzieleni

Boże Ciało w Ostrołęce. Zobaczcie zdjęcia procesji z miejskich parafii

Boże Ciało w Ostrołęce. Zobaczcie zdjęcia procesji z miejskich parafii