MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tych produktów również nie powinno się poddawać kolejnemu...
fot. Amarita/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Jajka

Tych produktów również nie powinno się poddawać kolejnemu ogrzewaniu, ponieważ tracą swój smak, a ich wartość odżywcza znacząco spada.

Dodatkowo ponowne podgrzewanie sprawia, że jajka stają się trudniejsze do strawienia. Warto również wspomnieć, że nieprawidłowo przygotowanie potrawy z jajek stwarzają ryzyko zakażenia bakterią Salmonella, która może wywołać ból brzucha, biegunkę oraz silne skurcze jelit.

Zobacz również

Nowy punkt widokowy z imponującą panoramą Gdańska

Nowy punkt widokowy z imponującą panoramą Gdańska

Złote gody pary z Przemyśla [ZDJĘCIA]

Złote gody pary z Przemyśla [ZDJĘCIA]

Polecamy

Biały nalot na liściach? To groźna choroba. Atakuje m.in. jabłonie, ogórki, zboża

Biały nalot na liściach? To groźna choroba. Atakuje m.in. jabłonie, ogórki, zboża

Wkrótce 4. Wyprzedaż Garażowa w Ostrowi Mazowieckiej

Wkrótce 4. Wyprzedaż Garażowa w Ostrowi Mazowieckiej

Kupujesz mieszkanie? Sprawdź księgę wieczystą. Jak znaleźć numer księgi wieczystej?

Kupujesz mieszkanie? Sprawdź księgę wieczystą. Jak znaleźć numer księgi wieczystej?