O produkcie tradycyjnym mówił Krzysztof Zaniewski , Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze przedstawiła Anna Gawlicka, obydwoje z urzędu marszałkowskiego, natomiast o szlakach kulinarnych, jako atrakcji regionu opowiedział Piotr Dominik z ALMAMER Szkoły Wyższej w Warszawie.
Co to jest Sieć Dziedzictwa Kulinarnego? To pomysł z Danii, który zdobywa popularność w Europie. Regiony w sieci stosują różne działania, żeby wypromować żywność, opartą na lokalnych surowcach, tworzoną na miejscu. Sieć może zrzeszać producentów, przetwórców oraz dystrybutorów regionalnej żywności, jak gospodarstwa ekologiczne czy agroturystyczne, restauracje, piekarnie itp.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?