Przepisy Internautów
Grillowany hamburger w ziołach
- Moje dzieci uwielbiają hamburgery – pisze Justyna Zawadzka. – Można je zrobić także na grillu. Kilka lat temu dostałam ten przepis od mojej cioci. Korzystam z niego bardzo często. Polecam, warto go wypróbować.
Składniki:
Mięso mielone – około 600 g, sałata lodowa, pieprz, sól, ogórek konserwowy, boczek, majonez, ketchup,
bułki do hamburgerów, pomidor, ser żółty, zioła prowansalskie.
Przygotowanie
Boczek należy zmielić w maszynce i wymieszać z mięsem mielonym. Doprawić pieprzem i solą, dodać zioła prowansalskie. Dokładnie wymieszać. Z masy należy uformować płaskie, okrągłe kotlety. Następnie kładziemy je na grillu aż się zarumienią. Przypiec trzeba także bułki, które następnie smarujemy sosem; ketchup pomieszany z majonezem. Do bułki dodajemy pozostałe składniki.