Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przeczytaj, kto przygotował najlepszy produkt z kurpiowskiego gospodarstwa agroturystycznego

Starostwo Powiatowe w Ostrołęce
Starostwo Powiatowe w Ostrołęce
Rozstrzygnięto konkurs na najlepszy produkt kulinarny z kurpiowskiego gospodarstwa agroturystycznego. Zwycięzców wyłoniono w Czarni, w gospodarstwie agroturystycznym Dorota

Produkty oceniano w czterech kategoriach: potrawy regionalne pochodzenia zwierzęcego, potrawy regionalne pochodzenia roślinnego, napoje regionalne oraz ciasta domowe. Do konkursu zgłoszono ich czternaście.

Potrawy regionalne pochodzenia zwierzęcego:
1. Elżbieta Józefowicz z Surowego
2. Ewa Krzyżewska z Lipnik
3. Elżbieta Żebrowska z Wydmus
4. Danuta Kostewicz z Charcibałdy
5. Dorota Samsel z Czarni

Potrawy regionalne pochodzenia roślinnego:
1. Barbara Kowalczyk z Wachu
2. Danuta Kostewicz z Charcibałdy
3. Laura Bziukiewicz z Wachu
4. Elżbieta Józefowicz z Surowego

Napoje regionalne:
1. Zdzisław Bziukiewicz z Wachu i Mirosław Żebrowski z Wydmus
2. Adam Krzyżewski z Lipnik
3. Tadeusz Samsel z Czarni

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na to.com.pl Tygodnik Ostrołęcki