MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki / 2 porcje...
fot. Materiały prasowe

MasterChef z Wrocławia zdradził nam swoje przepisy

Czarna soczewica z bakłażanem

Składniki / 2 porcje
• czarna soczewica (300 g)
• bakłażanowy dip
• papryka żółta (1 szt.)
• marchew (1szt.)
• koper włoski (1 szt.)
• czosnek (3–6 ząbków)
• nasiona kuminu
• nasiona kolendry
• sos sojowy
• oliwa z oliwek
• rozmaryn
• tymianek

Wykonanie
Soczewicę gotuj przez 20 minut wraz z nasionami kuminu, kolendry
i łyżką sosu sojowego. Marchew, paprykę i koper włoski pokrój na mniejsze kawałki i obtocz w oliwie. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni wraz z tymiankiem, rozmarynem, czosnkiem, solą i pieprzem ok. 25 minut. Gdy warzywa zmiękną, przełóż je na patelnię wraz z ugotowaną soczewicą i smaż przez 6–9 minut, aż smaki się połączą. Podawaj z natką kolendry lub pietruszki oraz dipem bakłażanowym.

Zobacz również

42 krzaki marihuany w centrum Łodzi. Zatrzymano 41-latka...

NOWE
42 krzaki marihuany w centrum Łodzi. Zatrzymano 41-latka...

68-latek zjechał do rowu i uderzył w drzewo. Poniósł śmierć na miejscu

68-latek zjechał do rowu i uderzył w drzewo. Poniósł śmierć na miejscu

Polecamy

Kadra reprezentacji Francji na Euro 2024 ogłoszona! Rywale Polaków sięgną po złoto?

Kadra reprezentacji Francji na Euro 2024 ogłoszona! Rywale Polaków sięgną po złoto?

Wiemy, kto jest najlepiej zarabiającym sportowcem na świecie minionego roku

Wiemy, kto jest najlepiej zarabiającym sportowcem na świecie minionego roku

Największa impreza w historii polskiego rugby w Krakowie!

Największa impreza w historii polskiego rugby w Krakowie!