Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Masło z Ostrołęki wyróżnione. Tradycyjna metoda przyniosła rezultaty

(bm)
Tadeusz Nadrowski, prezes SM Ostrołęka
Tadeusz Nadrowski, prezes SM Ostrołęka Fot. A. Białobrzewska
Masło ekstra Milandia, produkowane przez ostrołęcką mleczarnię, zostało wyróżnione za wysoką jakość przez superarbitrów XIV Krajowej Oceny Masła i Produktów Mlecznych Nowości Rynkowych.

Prezes SM Ostrołęka Tadeusz Nadrowski otrzymał właśnie pamiątkowy grawerton za zajęcie pierwszego miejsca w tym branżowym plebiscycie.

- To dla nas bardzo cenna nagroda - mówi Tadeusz Nadrowski. - Bo jest to nagroda za wysoką jakość naszych produktów. Niezależna komisja była w sklepach, pobierała próbki i te próbki przebadano. Bardzo się cieszymy, ponieważ tę nagrodę otrzymaliśmy po raz pierwszy - dodaje. - Ja uważam, że ostrołęckie masło jest najlepsze, ze względu na metodę produkcji, którą stosujemy. To tradycyjna metoda. Nasze masło jest wytwarzane ze śmietany ukwaszonej, podczas gdy wiele zakładów stosuje słodką śmietankę.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na to.com.pl Tygodnik Ostrołęcki