Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na...
fot. foodandmore/123RF

Co jeść w maju? Te sezonowe warzywa i owoce kuszą smakiem i kolorem. Warto kupować je wiosną! Będą pyszne i zdrowe

Szparagi to bogate źródło potasu i kwasu foliowego

Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na maj-czerwiec. To kolejne warzywo od wysokiej zawartości błonnika i niskiej wartości energetycznej. Mają zaledwie średnio 18,6 kcal w pęczku! To dobre źródło potasu i kwasu foliowego oraz witaminy K. Są polecane osobom na dietach odchudzających i kobietom w ciąży. Mogą być jedzono na surowo, ale zazwyczaj wykorzystywane są jako baza do zup, dodatek do makaronu lub sałatek.

Zobacz również

MSC Poesia przypłynęła do Gdyni. Drugi wycieczkowiec w sezonie!

NOWE
MSC Poesia przypłynęła do Gdyni. Drugi wycieczkowiec w sezonie!

Najlepsze zakończenie tegorocznej majówki - tylko w parku książęcym w Zatoniu

NOWE
Najlepsze zakończenie tegorocznej majówki - tylko w parku książęcym w Zatoniu

Polecamy

Grand Prix du Morbihan - Marta Lach trzecia na mecie w Plumelec

Grand Prix du Morbihan - Marta Lach trzecia na mecie w Plumelec

Wielki pech utytułowanej lekkoatletki. Nie wystąpi w igrzyskach w Paryżu

Wielki pech utytułowanej lekkoatletki. Nie wystąpi w igrzyskach w Paryżu

Świątek i Sabalenka o krok od wyjątkowego rekordu

Świątek i Sabalenka o krok od wyjątkowego rekordu