Oprócz upraw ich dodatkową działalnością jest produkcja drobiu, jaj od kur zielononóżek i karmazyn, owoców i warzyw oraz suszy. Wszystko to wyłącznie wyprodukowane jest ekologicznie.
Austriaccy goście dociekali jak rolnicy w Polsce radzą sobie z wymogami nakładanymi przy tym sposobie użytkowania gruntów, pytali o opłacalność działalności i rynki zbytu.
Szczególnie zainteresowani byli przydomową ubojnią drobiu u państwa Faratów. Toteż mnóstwo pytań austriaccy eko rolnicy zadawali w tym temacie. Pani Jadwiga przekonywała, że wystarczy konsekwentnie wykonywać zalecenia odpowiednich instytucji nadzorujących proces tworzenia działalności, wtedy jest duża szansa na dobry start.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?