Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
1 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na początku powstania ziemniaki gotowano dla powstańców. Z...
fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe/domena publiczna/zdjęci ilustracyjne

Zupa plujka, wrony i placki z żołędzi. Kuchnia polowa w Powstaniu Warszawskim. Co jedli powstańcy?

Ziemniaki

Na początku powstania ziemniaki gotowano dla powstańców. Z biegiem czasu sięgano po żołędzie i jęczmień. Na zdjęciu widać napełnianie worków ziemniakami w punkcie w dystrykcie lubelskim w latach 1939-1945.

Zobacz również

Ogromne zainteresowanie poznawaniem architektonicznych perełek Tarnowa

NOWE
Ogromne zainteresowanie poznawaniem architektonicznych perełek Tarnowa

Przysięga 156 żołnierzy dobrowolnej zasadniczej służby wojskowej [ZDJĘCIA]

Przysięga 156 żołnierzy dobrowolnej zasadniczej służby wojskowej [ZDJĘCIA]

Polecamy

Świątek niekwestionowaną królową „mączki” obecnego stulecia

Świątek niekwestionowaną królową „mączki” obecnego stulecia

Marta Lach wygrała kolarski wyścig Festival Elsy Jacobs w Luksemburgu!

Marta Lach wygrała kolarski wyścig Festival Elsy Jacobs w Luksemburgu!

Prezes obalony po 42 latach rządów. FC Porto czekają trudne czasy zaciskania pasa

Prezes obalony po 42 latach rządów. FC Porto czekają trudne czasy zaciskania pasa