Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Sukces uczniów ZSZ nr 4 w Ostrołęce w międzynarodowym konkursie kulinarno-cukierniczym dla szkół gastronomicznych Trophée Mille Polska 2023

OPRAC.:
Beata Modzelewska
Beata Modzelewska
FB ZSZ nr 4 w Ostrołęce
10 listopada 2023 odbył się w Krakowie pierwszy międzynarodowy konkurs kulinarno-cukierniczy dla szkół gastronomicznych Trophée Mille Polska 2023. Uczestniczyło w nim sześć najlepszych drużyn, w tym reprezentacja ZSZ nr 4 w Ostrołęce.

Do konkursu dostało się 6 najlepszych drużyn z całej Polski, a wśród nich reprezentanci ZSZ nr 4 - Weronika Bubrowiecka i Mateusz Rutkowski z klasy IIIG. W jury zasiadali Robert Sowa, Bożena Sikoń czy założyciel konkursu Philippe Mille.

Danie z łososia i deser z dyni i czekolady przygotowane przez naszych uzdolnionych kucharzy zdobyło uznanie jury, a nasz duet otrzymał nagrodę specjalną – szkolenie w Akademii Czekolady

- podaje szkoła.

Do konkursu przygotowywała uczniów pani Ewa Okowicka-Dyl.

Była krew, łzy, nerwowa atmosfera, ale spisali się świetnie. Szkoła jest z Was dumna i czekamy na więcej!

My także serdecznie gratulujemy.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na to.com.pl Tygodnik Ostrołęcki