Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Soczysty indyk z grilla. Sekretem smaku jest wyśmienita marynata. Przepis na danie z grilla, którym zaskoczysz swoich gości

Delikatny indyk z grilla. Krok 1

Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę, miód, sok z cytryny, rozgnieciony czosnek, chili, tymianek, zioła prowansalskie i szczyptę soli. Pokrój mięso z indyka na małe filety, możesz je delikatnie roztłuc tłuczkiem, by miały jednakową grubość. Posmaruj każdy kawałek marynatą i odstaw całość na ok. 1,5 godziny.

Zobacz również

Tygodniowy przegląd prasy w Świeradowie-Zdroju, (28.04-4.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Świeradowie-Zdroju, (28.04-4.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Krzepicach, (28.04-4.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Krzepicach, (28.04-4.05.2024)

Polecamy

Oliveira zaskakująco odpowiedział Gamrotowi: „Nie patrzę wstecz, ale do przodu”

Oliveira zaskakująco odpowiedział Gamrotowi: „Nie patrzę wstecz, ale do przodu”

Iga Świątek wygrała turniej w Madrycie. Zobacz zapis naszej relacji na żywo z finału

Iga Świątek wygrała turniej w Madrycie. Zobacz zapis naszej relacji na żywo z finału

Grand Prix du Morbihan - Marta Lach trzecia na mecie w Plumelec

Grand Prix du Morbihan - Marta Lach trzecia na mecie w Plumelec