Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przyślij przepis, wygraj produkty Knorr!

bm
Karolina Pałuska z Troszyna poleca cielęcinę w sosie śmietanowo-pieczarkowym. Zobacz przepis
Przyślij przepis, wygraj produkty Knorr!

Dziesięć walizek z produktami Knorra czeka na Wasze przepisy kulinarne. Przyślijcie do nas przepis i zdjęcia, najlepsze nagrodzimy!

Państwa przepisy będziemy publikować w Tygodniku Ostrołęckim oraz na naszej stronie internetowej www.to.com.pl. W każdy piątek, przez dziesięć tygodni, wśród osób, które nadeślą zgłoszenia, wybierzemy jedną, której podarujemy walizeczkę Knorra.

Pierwsza walizeczka wędruje do Karoliny Pałuskiej. Na dobry początek.

Szanowni Czytelnicy - ujawnijcie swoje kulinarne talenty!

Możecie też wziąć udział w konkursie Krorra "Bitwa na smaki" Na stronie www.przepisy.pl/175latknorr do 26 maja mozna umieścić swój autorski przepis na danie główne lub zupę z użyciem fixu lub bulionu Knorr. Autorzy najlepszych receptur wezmą udział w finale, w którym gotować będą pod czujnym okiem szefów kuchni Knorr. Zwycięzca wraz z osobą towarzyszącą wybierze się w kulinarną podróż do Włoch w towarzystwie szefa kuchni Knorr. Regulamin konkursu znajduje się na www.przepisy.pl.

A oto przepis nadesłany przez Karolinę Pałuską

Przyślij przepis, wygraj produkty Knorr!

CIELĘCINA W SOSIE ŚMIETANOWO-PIECZARKOWYM

Składniki:
1 kg mięsa cielęcego, około pół kilograma pieczarek, 1 cebula, 1 duża marchewka, 3 łyżki mąki, 500 ml śmietany 18% (słodkiej), 1 kromka czerstwego chleba, kostka bulion cielęcy KNORR, sól i pieprz, natka pietruszki, olej rzepakowy.

Wykonanie:
Umyte mięso oprószyć solą, pieprzem i mąką. Zostawić w lodówce na noc. Następnego dnia cały kawałek mięsa obsmażyć na patelni z dodatkiem oleju rzepakowego. Zdjęte z patelni pokroić w plastry. W garnku zagotować pół litra wody i włożyć mięso oraz pokrojoną w kostkę marchewkę. Od czasu do czasu mieszając. Po godzinie do garnka dodać pokrojoną w kostkę cebulę, pieczarki pokrojone w plasterki oraz kostkę rosołową KNORR. Wszystko dusić pod przykryciem 15 minut. Następnie sprawdzić czy mięso jest już miękkie, jeżeli tak - garnek zdjąć z ognia i cielęcinę zalać śmietaną. Doprawić solą i pieprzem. Do zagęszczenia sosu użyć czerstwego, pokruszonego chleba. Całość dokładnie wymieszać i posypać natką pietruszki. Podawać z ziemniakami lub ryżem. Smacznego.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na to.com.pl Tygodnik Ostrołęcki