Dziesięć walizek z produktami Knorra czeka na Wasze przepisy kulinarne. Przyślijcie do nas przepis i zdjęcia, najlepsze nagrodzimy!
Państwa przepisy będziemy publikować w Tygodniku Ostrołęckim oraz na naszej stronie internetowej www.to.com.pl. W każdy piątek, przez dziesięć tygodni, wśród osób, które nadeślą zgłoszenia, wybierzemy jedną, której podarujemy walizeczkę Knorra.
Pierwsza walizeczka wędruje do Karoliny Pałuskiej. Na dobry początek.
Szanowni Czytelnicy - ujawnijcie swoje kulinarne talenty!
Możecie też wziąć udział w konkursie Krorra "Bitwa na smaki" Na stronie www.przepisy.pl/175latknorr do 26 maja mozna umieścić swój autorski przepis na danie główne lub zupę z użyciem fixu lub bulionu Knorr. Autorzy najlepszych receptur wezmą udział w finale, w którym gotować będą pod czujnym okiem szefów kuchni Knorr. Zwycięzca wraz z osobą towarzyszącą wybierze się w kulinarną podróż do Włoch w towarzystwie szefa kuchni Knorr. Regulamin konkursu znajduje się na www.przepisy.pl.
A oto przepis nadesłany przez Karolinę Pałuską
CIELĘCINA W SOSIE ŚMIETANOWO-PIECZARKOWYM
Składniki:
1 kg mięsa cielęcego, około pół kilograma pieczarek, 1 cebula, 1 duża marchewka, 3 łyżki mąki, 500 ml śmietany 18% (słodkiej), 1 kromka czerstwego chleba, kostka bulion cielęcy KNORR, sól i pieprz, natka pietruszki, olej rzepakowy.
Wykonanie:
Umyte mięso oprószyć solą, pieprzem i mąką. Zostawić w lodówce na noc. Następnego dnia cały kawałek mięsa obsmażyć na patelni z dodatkiem oleju rzepakowego. Zdjęte z patelni pokroić w plastry. W garnku zagotować pół litra wody i włożyć mięso oraz pokrojoną w kostkę marchewkę. Od czasu do czasu mieszając. Po godzinie do garnka dodać pokrojoną w kostkę cebulę, pieczarki pokrojone w plasterki oraz kostkę rosołową KNORR. Wszystko dusić pod przykryciem 15 minut. Następnie sprawdzić czy mięso jest już miękkie, jeżeli tak - garnek zdjąć z ognia i cielęcinę zalać śmietaną. Doprawić solą i pieprzem. Do zagęszczenia sosu użyć czerstwego, pokruszonego chleba. Całość dokładnie wymieszać i posypać natką pietruszki. Podawać z ziemniakami lub ryżem. Smacznego.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?