Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kluczowe jest miejsce przechowywania. Mąkę w workach, np. z...
fot. 123rf/nadianb

Przechowywanie mąki. W worku? W papierowym opakowaniu? Te błędy popełniasz na co dzień. Zobacz, jak zachować trwałość produktu

Mąka nie może być narażona na ciepło

Kluczowe jest miejsce przechowywania. Mąkę w workach, np. z młynu, ciężko przesypać ze względu na ilość. Dobrze umieścić ją w piwnicy lub spiżarni, w chłodnym i suchym miejscu. Produkt nie może być narażony na wilgoć, szczelne zamknięcie odpędzi też robaki. Podobnie w kuchni - małe ilości mąki wymagają zacienionej przestrzeni, bez styczności z ciepłem. Szafka, w której ląduje pojemnik, nie powinna stać blisko kaloryfera lub piekarnika.

Zobacz również

Wybrali przewodniczących rad gmin. Burmistrzowie, wójtowie i radni po ślubowaniu

Wybrali przewodniczących rad gmin. Burmistrzowie, wójtowie i radni po ślubowaniu

To już XXII Marsz Godności Osób Niepełnosprawnych. Zobacz zdjęcia z Białegostoku

To już XXII Marsz Godności Osób Niepełnosprawnych. Zobacz zdjęcia z Białegostoku

Polecamy

Od dziś więcej środków na kredyty skupowe dla rolników

Od dziś więcej środków na kredyty skupowe dla rolników

Grand Chess Tour w Warszawie. Carlsen: Nigdy nie jest łatwo zwyciężać w takiej stawce

Grand Chess Tour w Warszawie. Carlsen: Nigdy nie jest łatwo zwyciężać w takiej stawce

Polacy walczą o udział w mistrzostwach świata. Osłabienia w kadrze Biało-Czerwonych

Polacy walczą o udział w mistrzostwach świata. Osłabienia w kadrze Biało-Czerwonych