Ostrołęcki Pekpol zamierza zwiększyć eksport swoich produktów

Archiwum Pekpolu
Linia produkcyjna w ZM Pekpol
Linia produkcyjna w ZM Pekpol Archiwum Pekpolu
Ostrołęckie mięsa i wędliny można kupić na Litwie, Łotwie, w Estonii, Czechach, Niemczech, na Węgrzech

Obecnie za granicę trafia 10 proc. wyrobów ZM Pekpol.

- W ciągu dwóch lat chcemy zwiększyć udział eksportu do 20 proc. - mówi Tomasz Łączyński, prezes ZM Pekpol.

W polu zainteresowań spółki są rynki francuski i ukraiński.

Jesienią ub. roku firma uzyskała certyfikaty BRC, IFS i ISO 22000 dotyczące systemu bezpieczeństwa zarządzania żywnością.

- Certyfikaty potwierdzające zgodność ze standardami BRC, IFS i ISO 22000 zostały wydane na podstawie audytu. Zakład pozytywnie przeszedł szczegółową inspekcję i spełnił w sposób zadowalający wszystkie wymagania zawarte w standardach, co potwierdza, że dostarczana przez nas żywność jest bezpieczna i zgodna z wymaganym poziomem jakości. Nasza firma spełnia wymagania techniczne i technologiczne dotyczące procesu produkcji, pakowania, przechowywania i dystrybucji - mówi Marta Daszkiewicz, pełnomocnik ds. jakości z Zakładów Mięsnych Pekpol Ostrołęka S.A."

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie