Ostrołęcki Pekpol zamierza zwiększyć eksport swoich...

    Ostrołęcki Pekpol zamierza zwiększyć eksport swoich produktów

    Archiwum Pekpolu

    Tygodnik Ostrołęcki

    Aktualizacja:

    Tygodnik Ostrołęcki

    Linia produkcyjna w ZM Pekpol

    Linia produkcyjna w ZM Pekpol ©Archiwum Pekpolu

    Ostrołęckie mięsa i wędliny można kupić na Litwie, Łotwie, w Estonii, Czechach, Niemczech, na Węgrzech
    Linia produkcyjna w ZM Pekpol

    Linia produkcyjna w ZM Pekpol ©Archiwum Pekpolu

    Obecnie za granicę trafia 10 proc. wyrobów ZM Pekpol.

    - W ciągu dwóch lat chcemy zwiększyć udział eksportu do 20 proc. - mówi Tomasz Łączyński, prezes ZM Pekpol.

    W polu zainteresowań spółki są rynki francuski i ukraiński.

    Jesienią ub. roku firma uzyskała certyfikaty BRC, IFS i ISO 22000 dotyczące systemu bezpieczeństwa zarządzania żywnością.

    - Certyfikaty potwierdzające zgodność ze standardami BRC, IFS i ISO 22000 zostały wydane na podstawie audytu. Zakład pozytywnie przeszedł szczegółową inspekcję i spełnił w sposób zadowalający wszystkie wymagania zawarte w standardach, co potwierdza, że dostarczana przez nas żywność jest bezpieczna i zgodna z wymaganym poziomem jakości. Nasza firma spełnia wymagania techniczne i technologiczne dotyczące procesu produkcji, pakowania, przechowywania i dystrybucji - mówi Marta Daszkiewicz, pełnomocnik ds. jakości z Zakładów Mięsnych Pekpol Ostrołęka S.A."

    Czytaj treści premium w Tygodniku Ostrołęckim Plus

    Nielimitowany dostęp do wszystkich treści, bez inwazyjnych reklam.

    Komentarze

    Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Najczęściej czytane

    Specjalnie dla Was

    Wideo