MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
KIWI + ŻELATYNA...

Nie łącz tych składników, bo sobie zaszkodzisz. Kuchenne duety vs. produkty, które nie chodzą parami

KIWI + ŻELATYNA
te produkty nie idą w parze

Kiwi zawiera związek, który przyczynia się do rozkładania kolagenu, zaś głównym składnikiem żelatyny jest właśnie kolagen. Połączenie tych dwóch produktów sprawi, że nie przyswoimy cennego białka.

Podobnie rzecz ma się galaretką z kiwi, która w normalnych warunkach się nie zetnie. Aby wyeliminować ten problem, należy kiwi uprzednio sparzyć wrzątkiem.

Zobacz również

Juvenia Kraków zagra o brązowy medal mistrzostw Polski

Juvenia Kraków zagra o brązowy medal mistrzostw Polski

Tak pomagają Lipinki Łużyckie. Festyn charytatywny dla Natalii Bobrowskiej

Tak pomagają Lipinki Łużyckie. Festyn charytatywny dla Natalii Bobrowskiej

Polecamy

Nauczycielki z Ostrołęki nagrodzone w konkursie "Lekcje o Mazowszu"

Nauczycielki z Ostrołęki nagrodzone w konkursie "Lekcje o Mazowszu"

Uczniowie zaskoczeni po maturze z geografii. „Myślałam, że się popłaczę”

AKTUALIZACJA
Uczniowie zaskoczeni po maturze z geografii. „Myślałam, że się popłaczę”

Najlepszy tort truskawkowy. Idealny na rodzinne spotkania

HIT DNIA
Najlepszy tort truskawkowy. Idealny na rodzinne spotkania