Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
1 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Archiwum

Najlepsze przepisy na Wielkanoc. Tych potraw nie może zabraknąć na świątecznym stole [ZDJĘCIA]

Mazurek migdałowy

Składniki:
10 dag migdałów
7 żółtek
1/2 szklanki cukru
4 białka
10 dag ususzonego i zmielonego chleba razowego
1/2 łyżeczki cynamonu
skórka otarta z pomarańczy
masło i cukier do blachy
migdały i kandyzowane pomarańcze do dekoracji
gotowy lukier

Przygotowanie:
Migdały sparzyć, obrać ze skórki i zmielić. Utrzeć dodając po jednym żółtku, dosypując cukier, cynamon i skórkę pomarańczową. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do masy, posypać startym razowcem, delikatnie wymieszać.

Masę wyłożyć do mazurkowej formy posmarowanej masłem i oprószonej cukrem. Piec 20 minut w temperaturze 180°C. Po wystudzeniu polać lukrem i udekorować skórką pomarańczową i migdałami.

Przepis: www.mojegotowanie.pl

Kolejne przepisy na następnej stronie --->

Gwiazdy i ich sprawdzone przepisy na świąteczne potrawy:

Źródło: Dzień Dobry TVN

Zobacz również

Zespół Perfekcyjne Przeboje dał czadu w Domu Kultury we Włoszczowie (ZDJĘCIA)

NOWE
Zespół Perfekcyjne Przeboje dał czadu w Domu Kultury we Włoszczowie (ZDJĘCIA)

Bunt polonistek i polonistów! Czara goryczy się przelała

PILNE
Bunt polonistek i polonistów! Czara goryczy się przelała

Polecamy

Nie do wiary! Czekoladowa Wieża Eiffla ku czci igrzysk olimpijskich w Paryżu [WIDEO]

HIT DNIA
Nie do wiary! Czekoladowa Wieża Eiffla ku czci igrzysk olimpijskich w Paryżu [WIDEO]

Ten napój jest zdrowszy niż oranżada. Poznaj przepis na smakowity kwas chlebowy

Ten napój jest zdrowszy niż oranżada. Poznaj przepis na smakowity kwas chlebowy

Tych skrótów używasz niemal codziennie, ale czy wiesz, co właściwie oznaczają?

Tych skrótów używasz niemal codziennie, ale czy wiesz, co właściwie oznaczają?