Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

Obajtek ukrywa się za granicą? Były prezes Orlenu komentuje doniesienia mediów

NOWE
Obajtek ukrywa się za granicą? Były prezes Orlenu komentuje doniesienia mediów

Smutek kierowców i pasażerów. Remont Zwierzynieckiej i Kościuszki zalicza wpadkę

Smutek kierowców i pasażerów. Remont Zwierzynieckiej i Kościuszki zalicza wpadkę

Polecamy

Znamy pierwszą rywalkę Świątek w turnieju w Rzymie

Znamy pierwszą rywalkę Świątek w turnieju w Rzymie

Jeszcze w tym tygodniu do Polski wrócą przymrozki! Ile stopni prognozuje IMGW?

Jeszcze w tym tygodniu do Polski wrócą przymrozki! Ile stopni prognozuje IMGW?

Pierwszy objaw wyprzedza chorobę o 3 lata. Co może oznaczać linia na paznokciu? VIDEO

Pierwszy objaw wyprzedza chorobę o 3 lata. Co może oznaczać linia na paznokciu? VIDEO