- Warsztaty kulinarne odbyły się w kuchni ośrodka i prowadzone były przez wykwalifikowaną kadrę gastronomiczną. Jako danie warsztatowe wykonałyśmy przepyszne kartacze mazurskie. Wszystkie panie z wielkim zapałem pracowały w przestronnej i super wyposażonej kuchni ośrodka. Dodatkowo uzyskałyśmy wiele cennych informacji oraz poznałyśmy też wiele sposobów i rozwiązań kulinarnych przydatnych w codziennym życiu. Wskazówki, pomysły a także przepisy na różne potrawy wykorzystamy w dalszej działalności KGW – relacjonują uczestniczki wyjazdu.
Uczestniczki wyjazdu zwiedzały też bazylikę w Świętej Lipce gdzie miały okazję wysłuchać koncertu organowego.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?