MKTG SR - pasek na kartach artykułów
7 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Lubella

Grzyby marynowane, grzyby suszone. PRZEPISY na dania z grzybami

Pappardelle z grzybami

Składniki:
250 g makaron pappardelle,
300 g borowików lub podgrzybków,
1 cebula,
6 ząbków czosnku,
świeży majeranek,
100 ml białego wina,
200 g masła,
sól,
pieprz,
olej

Sposób przygotowania:
Do gotującej się wody wrzucamy makaron. Gotujemy go od 7 do 10 minut - odcedzamy. Na oleju przesmażamy posiekaną cebule i czosnek, następnie dodajemy pokrojone grzyby i na dużym ogniu smażymy do momentu, aż się zrumienią. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy majeranek. Całość zalewamy winem i czekamy, aż się zredukuje. Na końcu dodajemy zimne masło i szybko mieszamy by sos zgęstniał. Makaron łączymy z sosem i podajemy.

Przejdź dalej --->

Zobacz również

Ostrów. Agnieszka Chylińska porwała tłumy

Ostrów. Agnieszka Chylińska porwała tłumy

Psi Piknik w Leśniczówce. Alejki parku zapełniły się miłośnikami zwierząt [FOTO]

Psi Piknik w Leśniczówce. Alejki parku zapełniły się miłośnikami zwierząt [FOTO]

Polecamy

„Nie mam paska, jestem nikim”. Słowa 10-latka wbijają w fotel

„Nie mam paska, jestem nikim”. Słowa 10-latka wbijają w fotel

Delikatne placki jogurtowe z bananem. Nawet niejadki poproszą o więcej

Delikatne placki jogurtowe z bananem. Nawet niejadki poproszą o więcej

Wieczne Polowanie w Wiedźminie 3, czyli darmowa nowość już dostępna

Wieczne Polowanie w Wiedźminie 3, czyli darmowa nowość już dostępna