Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz...
fot. Vaishnav Chogale/unsplash.com

Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla

Grilluj nad żarem, unikaj płomieni

Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz jedzenie na ruszt, dokładnie wypal węgle, by przestały się dymić, tylko się żarzyły.

W tym czasie wyjmij przyprawione produkty z lodówki, gdzie powinny być przechowywane, by nie uległy zepsuciu, i odczekaj, by się ogrzały. Zwykle wystarczy 30-60 minut.

To ważne, by zawsze grillować mięso o temperaturze otoczenia. Jeśli położysz na ruszcie wciąż zimne, zmiana temperatury może sprawić, że po upieczeniu będzie twarde.

Zobacz również

Atak rakietowy Rosji na Ukrainę. Jest reakcja polskiego wojska

Atak rakietowy Rosji na Ukrainę. Jest reakcja polskiego wojska

Co robić w weekend w Krakowie? Oto najciekawsze wydarzenia nadchodzących dni!

Co robić w weekend w Krakowie? Oto najciekawsze wydarzenia nadchodzących dni!

Polecamy

Zmniejszy wzdęcia, pomoże zrobić kupę. Zrób ten tani, leczniczy trunek

Zmniejszy wzdęcia, pomoże zrobić kupę. Zrób ten tani, leczniczy trunek

Makowski policjant w czasie wolnym od służby pomógł odzyskać skradzione auto

Makowski policjant w czasie wolnym od służby pomógł odzyskać skradzione auto

W Makowie Mazowieckim będą rozdawać żonkile. Dlaczego?

W Makowie Mazowieckim będą rozdawać żonkile. Dlaczego?