Te lody kradną serca (zdjęcia)

Iza Ossowska
Spotkaliśmy się z Robertem, by porozmawiać z nim o jego pracy, czterech kawiarniach, życiu.- Kawiarnia Rialto przy ulicy Gorbatowa w Ostrołęce  ma już 15 lat - mówi z uśmiechem i nie bez dumy właściciel. - Otworzyliśmy ją w 2001 roku, w maju. Moja siostra wyszła za mąż  za Włocha. On i jego rodzina mają fabrykę bardzo dobrych, naturalnych komponentów do produkcji lodów. Dostarczają je do dobrych lodziarni w Europie. Na początku mieli kilka lodziarni w Wenecji. Później przekształciło się to w coś większego - w fabrykę surowców. Ja na początku miałem być przedstawicielem handlowym tej firmy na Polskę. Ale szczerze mówiąc, wcale się do tego nie paliłem. Pojechałem do nich, zobaczyłem jak to wszystko działa. Pomyślałem wtedy: najpierw otworzymy lodziarnię u siebie, zobaczymy jak to wszystko działa. Oczywiście, trzeba było włożyć w  funkcjonowanie  lodziarni bardzo dużo wysiłku. Ale było warto. Okazało się to sukcesem.
Spotkaliśmy się z Robertem, by porozmawiać z nim o jego pracy, czterech kawiarniach, życiu.- Kawiarnia Rialto przy ulicy Gorbatowa w Ostrołęce ma już 15 lat - mówi z uśmiechem i nie bez dumy właściciel. - Otworzyliśmy ją w 2001 roku, w maju. Moja siostra wyszła za mąż za Włocha. On i jego rodzina mają fabrykę bardzo dobrych, naturalnych komponentów do produkcji lodów. Dostarczają je do dobrych lodziarni w Europie. Na początku mieli kilka lodziarni w Wenecji. Później przekształciło się to w coś większego - w fabrykę surowców. Ja na początku miałem być przedstawicielem handlowym tej firmy na Polskę. Ale szczerze mówiąc, wcale się do tego nie paliłem. Pojechałem do nich, zobaczyłem jak to wszystko działa. Pomyślałem wtedy: najpierw otworzymy lodziarnię u siebie, zobaczymy jak to wszystko działa. Oczywiście, trzeba było włożyć w funkcjonowanie lodziarni bardzo dużo wysiłku. Ale było warto. Okazało się to sukcesem.
Są naturalne, lekkostrawne, a przede wszystkim pyszne i zawsze świeże. Latem w kilku lodziarniach sieci Rialto, zwycięzcy tegorocznego plebiscytu branżowego Sweets & Coffee Awards 2016 w kategorii Lodziarnia działająca w sieci, powstaje kilkaset litrów lodów.

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie