Tak możesz uratować przesoloną zupę lub sos. Sprawdzone sposoby na przesolone potrawy [lista]

OPRAC.:
Magdalena Walczak-Grudzka
Magdalena Walczak-Grudzka
Trudno wyobrazić sobie współczesną kuchnię bez soli, jednak dodawanie zbyt dużej ilości soli do posiłków może mieć ogromny wpływ na zdrowie i wywołać różne niepokojące objawy. Nadużywanie soli ma swoje skutki uboczne. Przesolona potrawa jest też po prostu niesmaczna.Każdemu, nawet najbardziej doświadczonym kucharzom zdarza się przesolić zupę, sos czy inną potrawę. Czasem wsypie się jej zbyt dużo a czasem użyte do potrawy produkty zawierają w sobie zbyt wiele soli. Jak uratować przesolone danie? Czy da się uratować przesoloną zupę? Jak uratować przesolony sos? Z pomocą przychodzą produkty, które prawdopodobnie każdy ma pod ręką. Zobacz sprawdzone sposoby w naszej galerii >>>>>
Trudno wyobrazić sobie współczesną kuchnię bez soli, jednak dodawanie zbyt dużej ilości soli do posiłków może mieć ogromny wpływ na zdrowie i wywołać różne niepokojące objawy. Nadużywanie soli ma swoje skutki uboczne. Przesolona potrawa jest też po prostu niesmaczna.Każdemu, nawet najbardziej doświadczonym kucharzom zdarza się przesolić zupę, sos czy inną potrawę. Czasem wsypie się jej zbyt dużo a czasem użyte do potrawy produkty zawierają w sobie zbyt wiele soli. Jak uratować przesolone danie? Czy da się uratować przesoloną zupę? Jak uratować przesolony sos? Z pomocą przychodzą produkty, które prawdopodobnie każdy ma pod ręką. Zobacz sprawdzone sposoby w naszej galerii >>>>>pixabay.com
Dodaj komentarz:
Udostępnij:
Nawet najbardziej doświadczonym kucharzom zdarza się przesolić zupę, sos czy inną potrawę. Czasem wsypie się jej zbyt dużo a czasem użyte do potrawy produkty zawierają w sobie zbyt wiele soli. Dodawanie zbyt dużej ilości soli do posiłków może mieć ogromny wpływ na zdrowie i wywołać różne niepokojące objawy. Nadużywanie soli ma swoje skutki uboczne. Czy da się uratować przesolone danie? Jak uratować przesoloną zupę lub sos? Zobacz sprawdzone sposoby!

Smaki Kujaw i Pomorza - Sezon 3 Odcinek 26

Przesolona zupa. Jak uratować przesolone danie?

Sól jest stałym elementem kulinarnej rutyny od lat. Trudno wyobrazić sobie współczesną kuchnię bez soli. Każdemu, nawet najbardziej doświadczonym kucharzom może się zdarzyć, że wsypie zbyt dużo soli. Czasem okazuje się, że produkty użyte do ugotowania zupy czy sosu były zbyt słone.

Przesolona zupa czy sos to nie jest przyjemne doświadczenie kulinarne. Są jednak sprawdzone sposoby na to, by uratować przesoloną potrawę.

To Cię może też zainteresować

Z pomocą przychodzą produkty, które prawdopodobnie każdy ma pod ręką.

Jak uratować przesoloną zupę lub sos? Sprawdzone sposoby

Wytyczne żywieniowe zalecają dorosłym spożywanie nie więcej niż 2300 miligramów sodu dziennie, jednak większość osób używa jej znacznie więcej na co dzień. Przeciętny dorosły zjada około 3400 miligramów sodu dziennie.

Dodawanie zbyt dużej ilości soli do posiłków może mieć ogromny wpływ na zdrowie i wywołać różne niepokojące objawy. Nadużywanie soli ma swoje skutki uboczne. Przesolona potrawa jest też po prostu niesmaczna.

Jak uratować przesolone danie? Czy da się uratować przesoloną zupę? Jak uratować przesolony sos? Zobacz sprawdzone sposoby w naszej galerii:

Wideo

Materiał oryginalny: Tak możesz uratować przesoloną zupę lub sos. Sprawdzone sposoby na przesolone potrawy [lista] - Gazeta Pomorska

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie