Stare Lubiejewo. Uczniowie przyrządzali potrawy wegańskie, teraz mają certyfikaty

red
Coraz większą popularnością cieszy się kuchnia wegańska, dlatego szkoły gastronomiczne wychodzą naprzeciw tej modzie

Zespół Szkół CKR w Starym Lubiejewie - jako pierwsza szkoła w Polsce - wzięła udział w projekcie Ekologika, pod patronatem fundacji FISE, prowadzącej Inkubator Innowacji Społecznych – TransferHUB. Warsztaty wegańskie prowadzone były w szkole przez wykwalifikowanych znawców sztuki kucharskiej. Dorota i Tomasz Rygielowie swoją pasją, wiedzą i doświadczeniem podzielili się z młodzieżą.

W cyklu wykładów i zajęć praktycznych uczniowie zgłębiali tajniki kuchni wegańskiej. Przekonali się, że ten rodzaj żywienia zapewnia pełnię składników odżywczych, a potrawy zaspokoją nawet najbardziej wymagające gusta.

Zwieńczeniem warsztatów było wręczenie uczestnikom certyfikatów.
 
Udział w projekcie otwiera przed uczniami szkoły nowe perspektywy na przyszłość. Rynek pracy zasilą doskonale wykwalifikowani kucharze.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie