Restauracja „U Sarnowskich” nagrodzona za pierogi ze… ślimakami [ZDJĘCIA]

Mieczysław Bubrzycki
To spory sukces Restauracja „U Sarnowskich”. Wzięła z powodzeniem udział w mistrzostwach Polski w przyrządzaniu ślimaków

17 marca, w Serocku, odbyły się II Mistrzostwa Polski w Przyrządzaniu Ślimaków i Owoców Goji. Do finału zakwalifikowana została także restauracja „U Sarnowskich”z niewielkiej miejscowości Nienałty – Szymany w gm. Zaręby Kościelne.

Kucharze z Nienałt przygotowali pierogi nadziewane ślimakami w dwóch odsłonach: na piure paprykowym oraz fondzie na bazie pancerzy ze skorupiaków i jagód goi w formie glas. Jury wysoko oceniło te potrawy i przyznało im czwarte miejsce.

To spory sukces restauracji „U Sarnowskich”.

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie