Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Rekin w Ostrołęce. Zobacz, gdzie można go znaleźć

(kr)
Fot. sxc.hu
Masz dość makreli i szprotek? Zabierz się za rekina!

W jednej z budek na "małym" rynku, w której sprzedawane są ryby można kupić … steki z rekina. Kilogram kosztuje 16 zł.

Okazuje się, że mięso z rekina może być bardzo smaczne, czego dowodzą liczne komentarze internatów na stronach dotyczących sposobów przyrządzania tego przysmaku. Poniżej publikujemy propozycje przygotowania steków z rekina. Zachęcamy do spróbowania i dyskusji na naszym forum.

Zapiekane steki z rekina

Składniki:

steki z rekina
cebula
papryka
sok pomidorowy
papryka
sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:

Steki należy umyć i osuszyć. W rondlu na rozgrzanej oliwie udusić obrane i pokrojone w drobną kostkę warzywa: cebulę i paprykę, dodać kilka łyżek soku pomidorowego, przyprawić i dusić do momentu aż nadmiar płynów odparuje. Steki rekina ułożyć w naczyniu żaroodpornym, obłożyć pomidorami uduszonymi z papryką i cebulą, zapiec w piekarniku. (200 st., około 35 minut).

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na to.com.pl Tygodnik Ostrołęcki