W jednej z budek na "małym" rynku, w której sprzedawane są ryby można kupić … steki z rekina. Kilogram kosztuje 16 zł.
Okazuje się, że mięso z rekina może być bardzo smaczne, czego dowodzą liczne komentarze internatów na stronach dotyczących sposobów przyrządzania tego przysmaku. Poniżej publikujemy propozycje przygotowania steków z rekina. Zachęcamy do spróbowania i dyskusji na naszym forum.
Zapiekane steki z rekina
Składniki:
steki z rekina
cebula
papryka
sok pomidorowy
papryka
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Steki należy umyć i osuszyć. W rondlu na rozgrzanej oliwie udusić obrane i pokrojone w drobną kostkę warzywa: cebulę i paprykę, dodać kilka łyżek soku pomidorowego, przyprawić i dusić do momentu aż nadmiar płynów odparuje. Steki rekina ułożyć w naczyniu żaroodpornym, obłożyć pomidorami uduszonymi z papryką i cebulą, zapiec w piekarniku. (200 st., około 35 minut).
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?