Regionalnie w Restauracji Frangos

Materiał partnera zewnętrznego
25 maja obchodzimy Światowy Dzień Piwowara. Każdy, w ostatnich paru latach, na pewno zauważył zdecydowany rozwój browarnictwa. Od kilku dużych przedsiębiorstw kontrolujących znaczna część rynku, do setek - a może nawet tysięcy - małych browarów, manufaktur piwnych, a często nawet pojedynczych osób które zajmują się wyrobem piwa.

Naturalną koleją rzeczy wszystkie te specjały znalazły drogę do lokali gastronomicznych, które dbają o wysoki poziom swoich usług. Nasza restauracja posiada duży przekrój różnorakich piw, głównie regionalnych, ale nie tylko.

Oferta zmienia się nieustannie. Nie jesteśmy przywiązani do jednego konkretnego dostawcy, czy producenta, a wręcz przeciwnie - staramy się współpracować z jak największą ich gamą.

Duża część proponowanych piw dostępna jest jedynie okresowo, bądź ciężko zdobyć je poza miejscami produkcji. Taka wszechstronność sprawia że każdemu możemy zaoferować coś specjalnie dla niego.

Smakosz piwa jasnego będzie mógł spróbować m.in. "kormorana jasnego niefiltrowanego", "PRL-u", lub bardziej goryczkowego piwa "Kultowego". Dla fanów piw ciemniejszych w ofercie mamy świetne "Monachijskie" z browaru Staropolskiego czy koźlaka z browaru Amber, który idealnie pasuje do burgerów, które serwujemy. W aktualnej ofercie znajdziecie państwo również piwo "Złoty Ul" z dodatkiem syberyjskiego miodu, mocno chmielowe AIPA "Podróże kormorana", czy "Klasztorne" ważone według receptury zakonu trapistów, a także "Pszenicę Staropolską" - klasyczne bawarskie piwo pszeniczne.

Restauracja Frangos
Ostrołęka, ul. 11 Listopada 21
Zadzwoń i zamów na dowóz 731 172 174

Znajdź nas naFacebooku

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na to.com.pl Tygodnik Ostrołęcki