3 z 17
Poprzednie
Następne
Przepisy na potrawy wielkanocne. Babka wielkanocna, pasztet, jajka faszerowane, mazurek wielkanocny, sałatki na wielkanocny stół
Sałatka z jajek
Składniki:
6 ugotowanych jajek
½ puszki kukurydzy
½ słoika konserwowanego selera
4 plastry ananasa z puszki
30 dkg kiełbasy
1 mały majonez
½ małego kubka jogurtu naturalnego
1 mały por
sól, maggi do smaku
Sposób przygotowania:
Ananas i kiełbasę pokroić w kostkę, jajka podzielić na pół, drobno posiekać por (do dekoracji). Majonez połączyć z jogurtem, dodać trochę soli, maggi i wymieszać. W salaterce układamy warstwami: kukurydzę, osączony seler, pokrojoną kiełbasę i ananas. Na górę układamy jajka i wszystko zalewamy wymieszanym majonezem. Całość posypujemy porem.
Autor przepisu: Stowarzyszenie Koło Gospodyń Wiejskich Krośnica