Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Sarmackie śledzie marynowane w miodzie i soku z cytryny...
fot. Sylwia Ładyga

Potrawy wigilijne. Śledzie. TOP 10 przepisów na świąteczne śledzie naszych Czytelników [PRZEPISY]

Sarmackie śledzie marynowane w miodzie i soku z cytryny Sylwii Ładygi

Składniki
50 dag filetów śledziowych (matiasów)
3/4 szklanki oliwy
5 łyżek płynnego miodu wielokwiatowego
5 łyżek soku z cytryny
2 średnie cebule
pieprz ziarnisty
sól
ziele angielskie liść laurowy

Wykonanie
Oliwę, miód i sok z cytryny podgrzać do momentu, aż powstanie jednolita zalewa, dodać pokrojoną w piórka cebulę, pokruszony liść, ziele oraz sól i pieprz. Tak przygotowaną marynatą zalać śledzie i zostawić na całą noc w lodówce.

Zobacz również

Brawurowy motorowerzysta uległ wypadkowi

Brawurowy motorowerzysta uległ wypadkowi

Siódma kwalifikacja olimpijska dla Polski w żeglarstwie!

Siódma kwalifikacja olimpijska dla Polski w żeglarstwie!

Polecamy

Szachiści opanują Katowice! Rusza wyjątkowy XI Festiwal Szachowy

Szachiści opanują Katowice! Rusza wyjątkowy XI Festiwal Szachowy

Małysz musi przełknąć kolejną gorzką pigułkę. Trener zrezygnował! A miał być sukces

GORĄCY TEMAT
Małysz musi przełknąć kolejną gorzką pigułkę. Trener zrezygnował! A miał być sukces

Kraków i Małopolska świętują 20-lecie wstąpienia Polski do UE

Kraków i Małopolska świętują 20-lecie wstąpienia Polski do UE