Potrawy wielkanocne. Przepisy na tradycyjne dania wielkanocne. Jak zrobić żurek, białą kiełbasę, mazurek, pasztet?

ma
Dodaj komentarz:
Udostępnij:
Nie wiesz jak przygotować barszcz biały, żurek, białą kiełbasę, pasztet, czy mazurek? Z dokładnym przepisem to nie jest takie trudne. Przedstawiamy krok po kroku jak zrobić tradycyjne dania wielkanocne.

Restauracje prześcigają się w ofertach zestawów dań wielkanocnych. Zamówienie takiego zestawu jest bardzo wygodne, ale każdy z nas wie, że własnoręcznie przyrządzone potrawy smakują najlepiej. Okazuje się, że z dokładnym przepisem i odrobiną zaangażowanie nie jest trudno przygotować zestaw na Święta Wielkanocne.

Najlepsze przepisy na tradycyjne danie wielkanocne

Co powinno znaleźć się na stole podczas Świąt Wielkanocnych? Oczywiście nie może zabraknąć zup takich jak barszcz biały, czy żurek. Tradycyjny polski stół wielkanocnych to oczywiście różne mięsa, a tu króluje biała kiełbasa. Podstawa to także dania z jajkami, a także sałatka jarzynowa.

Jak przygotować dania wielkanocne: żurek, biała kiełbasa, pasztet, mazurek, jaja faszerowane?

Z kolei ze słodkich wypieków najbardziej popularne to mazurek, babka i sernik.

W GALERII przedstawiamy dokładne przepisy jak sporządzić potrawy wielkanocne.

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie