Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5...
fot. unsplash.com

Oto przepisy na wigilię z książki kucharskiej z 1910 r. Karp smażony, krem ponczowy i barszcz czerwony z uszkami

Barszcz wigilijny

„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5 dkg grzybów suszonych i kilka buraków ćwikłowych. Gdy smak nagotowany, zalać go barszczem, wrzucić poszatkowane drobno buraki, zaprawić rumianą zaprażką z dużej łyżki masła z mąką, zagotować, posolić i dodać cukru do smaku. Do wazy włożyć osobno ugotowane na wodzie uszka z grzybków”.

Zobacz również

Wychowanek Arki Gdynia przedłużył kontrakt do 2025 roku

Wychowanek Arki Gdynia przedłużył kontrakt do 2025 roku

Nie żyje Joachim Pichura, były rektor Akademii Muzycznej w Katowicach

Nie żyje Joachim Pichura, były rektor Akademii Muzycznej w Katowicach

Polecamy

Chorzy na cukrzycę typu 2 bardziej narażeni na 3 nowotwory! Sprawdź, jakie

Chorzy na cukrzycę typu 2 bardziej narażeni na 3 nowotwory! Sprawdź, jakie

Barcelona nadal szczęśliwa dla Zielińskiego i Nysa! Polak i Monakijczyk w półfinale!

Barcelona nadal szczęśliwa dla Zielińskiego i Nysa! Polak i Monakijczyk w półfinale!

W Makowie Mazowieckim będą rozdawać żonkile. Dlaczego?

W Makowie Mazowieckim będą rozdawać żonkile. Dlaczego?