20 czerwca w Urzędzie Marszałkowskim w Warszawie odbył się finał wojewódzki XV edycji konkursu „Smak ekologicznej żywności”. Od lat organizuje go marszałek województwa mazowieckieg Adam Struzik.
W trakcie zmagań finałowych uczestnicy musieli wykazać się dużą wiedzą na temat walorów dietetycznych, przede wszystkim rodzimych warzyw i owoców, ale także egzotycznych, np. kaki, kumkwat, fenkuł.
Wysokie drugie miejsce w konkursie zdobyła Aleksandra Nurkiewicz - uczennica klasy II gimnazjalnej z ostrowskiej „Jedynki”. W tym ważnym wydarzeniu towarzyszył jej nauczyciel biologii i chemii – dr Bogusław Konrad.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?