Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Niedziela z karpiem

(ek)
Mistrz kuchni Wojciech Charewicz uczył wyszkowian, jak przyrządzić smaczną rybę
Mistrz kuchni Wojciech Charewicz uczył wyszkowian, jak przyrządzić smaczną rybę
"Ryba jest smaczna i zdrowa" to hasło kampanii promującej spożywanie ryb, a szczególności karpia, do której przyłączyła się gmina Wyszków. W minioną niedzielę, na placu w centrum miasta przeznaczonym pod ratusz, zorganizowano piknik z rybami w roli głównej.

Organizatorzy zadbali, aby każdy spróbował karpia - przygotowano go aż 7 tysięcy porcji. Chętnych do degustacji nie brakowało. W jednym z namiotów zorganizowano "Rybie kino" - prezentowano tam filmy poświęcone rybom. Wyszkowianie chętnie wypełniali też ankiety, w których dzielili się swoimi preferencjami kulinarnymi, oczywiście głównie związanymi z rybami. Dla najmłodszych przygotowano szereg konkursów, m.in. odpowiadali na zagadki o największe w Polsce złowione karpie (34 kg). Współprowadzącym festyn był mistrz kuchni Wojciech Charewicz, który przyrządzał potrawy z ryb i zdradzał tajniki swoich przepisów.

Więcej w najbliższym papierowym wydaniu "Głosu Wyszkowa".

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na to.com.pl Tygodnik Ostrołęcki