Organizatorzy zadbali, aby każdy spróbował karpia - przygotowano go aż 7 tysięcy porcji. Chętnych do degustacji nie brakowało. W jednym z namiotów zorganizowano "Rybie kino" - prezentowano tam filmy poświęcone rybom. Wyszkowianie chętnie wypełniali też ankiety, w których dzielili się swoimi preferencjami kulinarnymi, oczywiście głównie związanymi z rybami. Dla najmłodszych przygotowano szereg konkursów, m.in. odpowiadali na zagadki o największe w Polsce złowione karpie (34 kg). Współprowadzącym festyn był mistrz kuchni Wojciech Charewicz, który przyrządzał potrawy z ryb i zdradzał tajniki swoich przepisów.
Więcej w najbliższym papierowym wydaniu "Głosu Wyszkowa".
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?