Zamknij

Tygodnik Ostrołęcki

Mistrzowie Smaku 2019. Poznajcie zwycięzców naszego plebiscytu

Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze [1/6] Następne

To była pierwsza edycja naszego plebiscytu, który z pewnością będziemy kontynuować w kolejnych latach. Spotkaliśmy się z niezwykle szerokim i ciepłym odzewem ze strony naszych czytelników. Udało nam się stworzyć bogatą mapę ciekawych lokali gastronomicznych w regionie. Poznaliśmy również wiele niezwykłych osób, specjalistów z branży gastronomicznej - mówi Katarzyna Niedzwiecka, koordynator akcji.

W gastronomii najważniejsza jest ocena klientów. Wszystko jedno czy prowadzi się dużą restaurację, czy małą jadłodajnię - liczy się dobry smak i miła obsługa. W plebiscycie „Mistrzowie Smaku” laureatów prestiżowych tytułów i cennych nagród wybrali ci, którzy mają największe prawo do oceny gastronomików, czyli ich klienci.

Wyniki plebiscytu:

Restauracja Roku: I miejsce - U Sarnowskich (Nienałty-Szymany w pow. ostrowskim), II - Restauracja Dzika Róża (Różan w pow. makowskim), III - Pizzeria Fantazja (Obierwia, pow. ostrołęcki).

Cukiernia Roku: I miejsce - Tort na zamówienie Iwona Jakóbiak (Karniewo, pow. makowski), II - Piekarnia Kurpiowska Serafin (gm. Łyse, pow. ostrołęcki), III - Ciacha Agi (gm. Chorzele, pow. przasnyski).

Kelner Roku: I miejsce - Ewelina Świercz - Avangarda Różan, II - Marcin Wójcik - Sala Bankietowa Niebieskie Migdały w Ostrołęce, III - Wioletta Lubiejewska - Restauracja Zabytkowa w Ostrołęce.

Kucharz Roku:
I miejsce - Łukasz Przybysz (z Ostrołęki)- Restauracja Dwa Wiatry, II - Karolina Kaczyńska (pow. ostrowski) - Restauracja u Sarnowskich, III - Klaudia Mirska (pow. makowski) - Restauracja Wróblewscy.

Najnowsze wiadomości

Polecamy