W konkursie mogą wziąć udział zarówno producenci indywidualni (grupa A), jak i przedsiębiorcy (grupa B), których siedziba znajduje się na Mazowszu. Mogą oni zgłaszać produkty w następujących kategoriach: wyroby piekarnicze; wyroby cukiernicze; przetwory mięsne i produkty pochodzenia zwierzęcego; przetwory owocowe i warzywne, produkty pochodzenia roślinnego; produkty mleczarskie; miody oraz napoje.
Szeroka formuła pozwala na udział w konkursie nie tylko firmom komercyjnym, ale także organizacjom zajmującym się wytwarzaniem żywności na mniejszą skalę: koła gospodyń wiejskich, stowarzyszeniom, gospodarstwom agroturystycznym, osoby fizyczne. Warunkiem jest udokumentowanie działalności certyfikatami, dyplomami, zaświadczeniami lub innymi dokumentami potwierdzającymi prezentację produktu na różnego rodzaju targach, wystawach, lokalnych imprezach itp. Produkty powinny być wytwarzane w ilościach handlowych, najlepiej z surowców produkowanych na Mazowszu. Ważne też, aby zgłoszony produkt był powtarzalny, co umożliwi jego promocję po konkursie.
Każdy uczestnik konkursu może zgłosić tylko jeden produkt. Zgłoszenia przyjmowane są do 28 lutego.
Regulamin konkursu i kartę zgłoszenia, która stanowi załącznik do regulaminu, można znaleźć na stronie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego www.mazovia.pl w zakładce Rolnictwo.
Zgłoszenia należy przesyłać na adres: Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie, Departament Rolnictwa i Modernizacji Terenów Wiejskich, ul. Skoczylasa 4, 03-469 Warszawa.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?