4/9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przepis na 36 karaluchów....
fot. Shutterstock

Karaluchowy blok

Przepis na 36 karaluchów.

Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 7–12 minut
Czas chłodzenia: 4 godziny

Składniki:
340 g kawałków czekolady deserowej
2 łyżki niesolonego masła
3 łyżki mleka
1/2 szklanki orzechów pekan w połówkach
1/2 szklanki miniaturowych słodkich pianek
3 łyżki wiórków kokosowych

Przygotowanie:
1. Wyłóż blachę pergaminem.
2. Rozpuść czekoladę z masłem w kąpieli wodnej na średnim ogniu. Mieszaj przez cały czas, żeby czekolada się nie przypaliła.
3. Gdy czekolada zacznie się szybko topić (po 3–5 minutach), zmniejsz ogień, nadal mieszając.
4. Dodaj mleko i wymieszaj całość aż do osiągnięcia jednolitej konsystencji (2 minuty). Zdejmij z ognia.
5. Wsyp orzechy pekan, pianki i wiórki kokosowe. Mieszaj, aż wszystkie te składniki dokładnie pokryją się czekoladą (2–3 minuty).
6. Wykładaj po łyżce masy na blachę wyłożoną pergaminem.
7. Wstaw do lodówki i schładzaj przez 4 godziny.

Zobacz również

Ostrołęka. Runmageddon Kids 2022. Zdjęcia

Ostrołęka. Runmageddon Kids 2022. Zdjęcia

Tauron SEC 2022. Dwóch Polaków na podium drugiej rundy w Guestrow! [zdjęcia]

Tauron SEC 2022. Dwóch Polaków na podium drugiej rundy w Guestrow! [zdjęcia]

Polecamy

Bartosz Zmarzlik: Trzeba patrzeć na jutro. Na wczoraj - nie ma sensu (felieton)

Bartosz Zmarzlik: Trzeba patrzeć na jutro. Na wczoraj - nie ma sensu (felieton)

Wojna na Ukrainie. Producent Bayraktarów otworzy zakład na Ukrainie

Wojna na Ukrainie. Producent Bayraktarów otworzy zakład na Ukrainie

W tych miastach średnie ceny ofertowe mieszkań w ciągu roku wzrosły o 20 proc.

W tych miastach średnie ceny ofertowe mieszkań w ciągu roku wzrosły o 20 proc.

Dodaj ogłoszenie