Lider Przedsiębiorczości 2016. Kto nim zostanie?
Tomasz Łączyński - prezes Zakładów Mięsnych Pekpol Ostrołęka, jednej z najbardziej rozpoznawalnych marek na lokalnym rynku, ale znana także w kraju. Zakłady istnieją od ponad 40 lat. Zostały zmodernizowane, cały proces produkcyjny jest zautomatyzowany, ma nowoczesny park maszynowy.Firma posiada certyfikowane systemy jakościowe: BRC, IFS i ISO 22000, które są gwarancją, że dostarczana żywność jest bezpieczna i zgodna z wymaganym poziomem jakości. Pekpol zaistniał na nowych rynkach nie tylko Europy, ale i np. Azji.
Wprowadził na rynek Kurpiowskie Specjały – produkty z najwyższej jakości mięsa wieprzowego, produkowane wg tradycyjnych receptur, ze starannie wyselekcjonowanego surowca o unikalnych i niepowtarzalnych walorach smakowych, a także markę READY, czyli produkty gotowe do spożycia.