Warsztaty odbywały się w doskonale wyposażonych pracowniach i aulach uczelni pod kierunkiem kadry naukowej UKSW. Młodzież wzięła udział w trzech formach zajęć:
Co kości mówią o człowieku – prof. Jacek Tomczyk
Sposoby kształtowania świadomości środowiskowej – dr Marcin Klimski
Co wypijemy z herbatą, czyli o substancjach antyodżywczych w żywności – dr Maciej Sierakowski
Licealiści pracowali w małych, laboratoryjnych grupach, co pozwoliło im precyzyjnie przeprowadzić doświadczenia. Ponadto mogli zetknąć się z prawdziwą pracą laboratoryjną studiów, podpatrzeć pracę uczelni, co być może zachęci ich do podjęcia określonego kierunku studiów. Opiekunem projektu była nauczycielka Ewa Chojnowska.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?