- Czy mięso należy myć, jak ugotować makaron i ryż, jakie są rodzaje noży? - na te i inne pytania odpowiadał mistrz kuchni ze Szwajcarii.
Przede wszystkim jednak na spotkaniu z młodzieżą ugotował risotto. Oczywiście nie sam. O pomoc poprosił młodych ludzi.
Scheller w międzyczasie opowiadał jak wygląda praca kucharza. Zdradził, jak kształtowała się jego kariera. Swoje opowiadania cały czas ubarwiał dowcipami.
- Bardzo mi się podobało - powiedziała Aleksandra Berg z technikum gastronomicznego ZSZ nr 4. - To coś innego. Na co dzień jesteśmy przygotowywani do gotowania książkowo. A tu dowiedzieliśmy się, że można np. odmierzać jedzenie nie na gramy, a na garście.
Spotkanie odbyło się w ramach projektu "Mój wybór - moja przyszłość". Realizują go: fundacja Drabina Rozwoju i samorząd Ostrołęki. Projekt jest finansowany ze środków Unii Europejskiej.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?