Kurpiowska zupa grzybowa była bohaterką czwartkowego spotkania w dylewskiej remizie. Zupa znalazła się na Mazowieckim Szlaku Tradycji (http://mazowieckiszlaktradycji.com/). To projekt realizowany przez Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego. Jego celem jest, oczywiście, promocja Mazowsza. Na "szlaku" prezentowane są m.in. ciekawe osoby, miejsca i potrawy z poszczególnych regionów Mazowsza.
Gospodynie z Dylewa przygotowały zupę grzybową (na soku z kiszonej kapusty!), a także kapustę z kaszą na gęsinie oraz pępuchy (czyli placki drożdżowe). Więcej w najbliższym papierowym wydaniu TO, we wtorek.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?