Kurpiowska zupa grzybowa... na Mazowieckim Szlaku Tradycji [WIDEO]

Beata Modzelewska
Beata Modzelewska

Wideo

Zobacz galerię (1 zdjęcie)
Przepis podaje Czesława Kaczyńska - twórczyni ludowa, prezes KGW Dylezianki, szefowa Stowarzyszenia Artystów Kurpiowskich

Kurpiowska zupa grzybowa była bohaterką czwartkowego spotkania w dylewskiej remizie. Zupa znalazła się na Mazowieckim Szlaku Tradycji (http://mazowieckiszlaktradycji.com/). To projekt realizowany przez Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego. Jego celem jest, oczywiście, promocja Mazowsza. Na "szlaku" prezentowane są m.in. ciekawe osoby, miejsca i potrawy z poszczególnych regionów Mazowsza.

Gospodynie z Dylewa przygotowały zupę grzybową (na soku z kiszonej kapusty!), a także kapustę z kaszą na gęsinie oraz pępuchy (czyli placki drożdżowe). Więcej w najbliższym papierowym wydaniu TO, we wtorek.

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie