Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

"Przysięga Ireny" - filmowa opowieść o Polce ratującej Żydów już w kinach

"Przysięga Ireny" - filmowa opowieść o Polce ratującej Żydów już w kinach

Umiejętności, które warto wpisać do CV

Umiejętności, które warto wpisać do CV

Polecamy

Dyrektorom pozostało niewiele czasu! Chodzi o przekazanie informacji rodzicom

Dyrektorom pozostało niewiele czasu! Chodzi o przekazanie informacji rodzicom

Półfinały Ligi Mistrzów i Ligi Europy bez angielskich klubów pierwszy raz od 9 lat

O TYM SIĘ MÓWI
Półfinały Ligi Mistrzów i Ligi Europy bez angielskich klubów pierwszy raz od 9 lat

Platformy streamingowe cały czas na topie. Ile już zarobił Netflix w tym roku

Platformy streamingowe cały czas na topie. Ile już zarobił Netflix w tym roku