Uczniowie Zespołów Szkół Zawodowych nr 2 i nr 4 spróbowali… bezmięsnego smalcu. Goście pokazali im też między innymi jak uzyskać smak smażonej cebuli podsmażając na maśle… kapustę pekińską. Zdradzili, że do kapusty należy dodać asafetydę, indyjską przyprawę o smaku dymki.
Jolanta Słoma i Mirosław Trybulak na co dzień zajmują się projektowaniem ubrań. Od kilkunastu lat są wegetarianami. Promują ten styl życia, wydając książki, nagrywając programy o gotowaniu, prowadząc restaurację wegetariańską, czy prowadząc spotkania z młodzieżą.
Ich wizyta była kolejnym, ostatnim już spotkaniem ze znanymi osobami w ramach projektu "Mój wybór - moja przyszłość", który jest realizowany przez fundację Drabina Rozwoju w partnerstwie z samorządem Ostrołęki. Projekt jest finansowy ze środków Unii Europejskiej.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?