Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jolanta Słoma i Mirosław Trybulak gotowali w Aquaparku. Zobacz zdjęcia

I. Wysocka-Ossowska
Projektanci opowiadali wczoraj młodym ludziom o zaletach kuchni wegetariańskiej.
Jolanta Słoma i Mirosław Trybulak gotowali w Aquaparku. Zobacz zdjęcia

Uczniowie Zespołów Szkół Zawodowych nr 2 i nr 4 spróbowali… bezmięsnego smalcu. Goście pokazali im też między innymi jak uzyskać smak smażonej cebuli podsmażając na maśle… kapustę pekińską. Zdradzili, że do kapusty należy dodać asafetydę, indyjską przyprawę o smaku dymki.

Jolanta Słoma i Mirosław Trybulak na co dzień zajmują się projektowaniem ubrań. Od kilkunastu lat są wegetarianami. Promują ten styl życia, wydając książki, nagrywając programy o gotowaniu, prowadząc restaurację wegetariańską, czy prowadząc spotkania z młodzieżą.

Ich wizyta była kolejnym, ostatnim już spotkaniem ze znanymi osobami w ramach projektu "Mój wybór - moja przyszłość", który jest realizowany przez fundację Drabina Rozwoju w partnerstwie z samorządem Ostrołęki. Projekt jest finansowy ze środków Unii Europejskiej.

Jolanta Słoma i Mirosław Trybulak gotowali w Aquaparku. Zobacz zdjęcia

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na to.com.pl Tygodnik Ostrołęcki