Jałowiec często stosowany jest jako produkt leczniczy. Dodawany do szarlotki, do marynowanych brzoskwini. Jego sosnowy aromat czyni cuda. Można go dodawać do panierki. Doprawia potrawy tak na słodko jak i na słono. Jaka jest kuchnia kurpiowska? O tym w studiu Dzień Dobry TVN opowiedział Mikołaj Rey.
Wraz z Laurą Bziukiewicz przygotował typową dla Kurpi potrawę - kapustę z kaszą po kurpiowsku. Zobacz jak im wyszło wspólne gotowanie i posłuchaj opowieści o kuchni kurpiowskiej: Jałowiec. Czyni cuda w kuchni
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?