Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jaka jest kuchnia kurpiowska? Dzień Dobry TVN w Muzeum Kurpiowskim w Wachu (wideo)

Robert Majkowski
Mikołaj Rey zawitał do Muzeum Kurpiowskiego w Wachu, aby poznać specjały tradycyjnej kuchni kurpiowskiej. Razem z Laurą Bziukiewicz gotował kapustę z kaszą po kurpiowsku

Jałowiec często stosowany jest jako produkt leczniczy. Dodawany do szarlotki, do marynowanych brzoskwini. Jego sosnowy aromat czyni cuda. Można go dodawać do panierki. Doprawia potrawy tak na słodko jak i na słono. Jaka jest kuchnia kurpiowska? O tym w studiu Dzień Dobry TVN opowiedział Mikołaj Rey.

Wraz z Laurą Bziukiewicz przygotował typową dla Kurpi potrawę - kapustę z kaszą po kurpiowsku. Zobacz jak im wyszło wspólne gotowanie i posłuchaj opowieści o kuchni kurpiowskiej: Jałowiec. Czyni cuda w kuchni

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na to.com.pl Tygodnik Ostrołęcki