Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jak zdrowo i bezpiecznie grillować?

Robert Majkowski
x-news
Dietetyk Agnieszka Piskała opowiedziała w studiu "Dzień Dobry TVN" o podstawowych zasadach zdrowego grillowania. Specjalistka wyjaśniła, kiedy powinno się stosować tacki do grillowania oraz jak przygotować ruszt

Możemy zacząć grillować dopiero wtedy, kiedy brykiet pokryje się szarym popiołem - podkreśliła Piskała. Z kolei prof. Mirosław Słowiński z Zakładu Technologii Mięsa SGGW w Warszawie i dr Jolanta Szych z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego przestrzegli przed zbyt krótkim czasem grillowania.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na to.com.pl Tygodnik Ostrołęcki