Już po raz szósty mazowieccy producenci tradycyjnej żywności walczyli o tytuł Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego. Zdobyło go tym razem 16 produktów. Wśród nich są aż trzy produkty wytwarzane w pow. ostrowskim.
Laury otrzymali: Andrzej Sosiński z Ołtarzy - Gołaczy w gm. Nur za pstrąga nadbużańskiego wędzonego, Anita Mierzejewska z Wiśniewa w gm. Ostrów Mazowiecka za ser "Mocek" z mleka krowy polskiej czerwonej oraz Mirosław Pędzich z Ostrowi Mazowieckiej za miód lipcowy.
Więcej przeczytasz w najnowszym wydaniu TO.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?