MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Aleksandrowo. „U Tereski” Wyrób i Sprzedaż Wędlin Metodą Tradycyjną Teresa Stepnowska laureatem ogólnopolskiego programu Doceń Polskie

Redakcja
Aleksandrowo. „U Tereski” Wyrób i Sprzedaż Wędlin Metodą Tradycyjną Teresa Stepnowska laureatem ogólnopolskiego programu Doceń Polskie. Na zdjęciu Teresa Stepnowska z synem, Kamilem - sołtysem Aleksandrowa (zdjęcie z 2016 roku)
Aleksandrowo. „U Tereski” Wyrób i Sprzedaż Wędlin Metodą Tradycyjną Teresa Stepnowska laureatem ogólnopolskiego programu Doceń Polskie. Na zdjęciu Teresa Stepnowska z synem, Kamilem - sołtysem Aleksandrowa (zdjęcie z 2016 roku) Beata Modzelewska
Firma „U Tereski” Wyrób i Sprzedaż Wędlin Metodą Tradycyjną Teresa Stepnowska zdobyła prestiżowe wyróżnienie. Produkt tego producenta - rąbanka - otrzymał znak jakości „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT.

Eksperci podjęli decyzję o przyznaniu wyróżnień w połowie maja, podczas 32. atestacji artykułów spożywczych organizowanej w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Honorowy patronat nad oceną żywności sprawuje minister rolnictwa.

Pośród laureatów 32. atestacji znalazła się firma „U Tereski” z Aleksandrowa. Certyfikatami „Doceń polskie” nagrodzona została propozycja przedsiębiorstwa, tj. rąbanka.

Specjał zdobył maksymalne noty (same „10”) za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny, dlatego przyznano mu również tytuł TOP PRODUKT, który zarezerwowany jest wyłącznie dla wyróżniających się artykułów żywnościowych.

Oceniali 170 produktów z całego kraju

Program „Doceń polskie” ma ogólnopolski charakter: do atestacji przystępują producenci z całego kraju, oferujący produkty spożywcze różnego typu: od nabiału i pieczywa, przez mięsa, słodycze, napoje, dania gotowe, mrożonki, półprodukty, na wyrobach marki własnej kończąc. Majowy audyt był trzydziestym drugim w historii programu „Doceń polskie”. Przedsięwzięcie propagujące rodzimą żywność oraz jej producentów jest realizowane od 2011 roku.

Wśród ocenianych produktów była rąbanka wytwarzana "U Tereski" w Aleksandrowie gm. Lelis.

We wcześniejszych edycjach certyfikat "Doceń polskie" otrzymały inne produkty z Aleksandrowa:

  • kiełbasa cienka
  • kiełbasa pieprzowa
  • kiełbasa gruba szynkowa
  • salceson, który został dodatkowo wyróżniony jako TOP PRODUKT

Godła promocyjne są przyznawane zawsze na 2 lata, ale producent może ubiegać się o ponowną certyfikację nagrodzonych wyrobów. Oceny żywności odbywają się co kwartał.

W 2016 roku zajrzeliśmy do zakładu "U Tereski" w Aleksandrowie:

Jak rozsmakowaliśmy się w kiełbaskach, szyneczkach małych, r...

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na to.com.pl Tygodnik Ostrołęcki