3/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
2. Nieprawidłowe rozpalanie grilla...
fot. archiwum Polska Press

2. Nieprawidłowe rozpalanie grilla

Dobrze, przejdźmy teraz do przygotowania samego grilla. Pierwszym – i niestety podstawowym - błędem jest niewłaściwe rozpalanie grilla. Najczęściej nie mamy czasu, żeby to porządnie zrobić, zależy nam, że ogień buchał z grilla natychmiast, by można było zacząć przygotowywanie kiełbas, karkówek, skrzydełek i warzyw. Sięgamy więc po różnego rodzaje wspomagaczy.
Denaturat, benzyna, podpałki nasączone różnymi chemicznymi związkami – temu mówimy stanowcze NIE! Dlaczego? No właśnie dlatego, że to chemia, którą przejdą grillowane potrawy. Sprawdźcie skład rozpałki, może to Wam przemówi do rozsądku.

Zobacz również

Czy smaczna ryba nad morzem musi być droga? Zobaczcie, gdzie warto ją zjeść

Czy smaczna ryba nad morzem musi być droga? Zobaczcie, gdzie warto ją zjeść

Jak wyglądała kuchnia w PRL-u? Prodiż i talerze z Włocławka to nie wszystko

Jak wyglądała kuchnia w PRL-u? Prodiż i talerze z Włocławka to nie wszystko

Polecamy

Poszkodowani w wypadku w Chorwacji wylądowali na Okęciu. Jaki jest stan ich zdrowia?

Poszkodowani w wypadku w Chorwacji wylądowali na Okęciu. Jaki jest stan ich zdrowia?

Poszukiwana kobieta zamiast przed ołtarz trafiła za kraty

Poszukiwana kobieta zamiast przed ołtarz trafiła za kraty

15 lat więzienia dla trzech bojowników za zdradę stanu

15 lat więzienia dla trzech bojowników za zdradę stanu

Dodaj ogłoszenie